Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Közösségi Színtér Fejlesztése Porrogszentkirályon

Porrogszentkirály Község Önkormányzata 2021.01.14-én sikeres pályázatot nyújtott be az Élhető települések című felhívásra. A projekt a Széchenyi Terv Plusz keretében kerül megvalósításra, 220 000 000 Ft, azaz kétszázhúszmillió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                               Porrogszentkirály Község Önkormányzata
Fejlesztés célja:                                          Közösségi színtér fejlesztése Porrogszentkirályon
A szerződött támogatás összege:               220 000 000 Ft
A projekt azonosítószáma:                          TOP_PLUSZ-1.2.1-21-SO1-2022-00066
Projekt tervezett befejezési dátuma:           2025.01.31.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt fejlesztésének fő célja a közösségi ház bővítésével, fejlesztésével megvalósuló infrastruktúra-fejlesztés Porrogszentkirályon, amely biztosítja a településen élők számára, hogy egy modern közösségi térben találkozzanak, beszélgessenek, részt vegyenek kulturális és közösségi célú rendezvényeken. A Közösségi házban olyan közösségi szerepvállalást támogató közösségi, kulturális és szabadidős szolgáltatások és programok kerülnek majd megtartásra, amelyek hozzájárulnak a helyi közösségek megerősítéséhez és kulturális-közösségi aktivitásukhoz. A meglévő, önkormányzati tulajdonban lévő épület átalakításával, korszerűsítésével Porrogszentkirályon létrejön egy, a mai kor követelményeinek megfelelő Közösségi színtér. 

Ezen túlmenően sor kerül belterületi zöldinfrastruktúra fejlesztésre is. A kialakítandó zöldfelületek elősegítik az éghajlatváltozás mérséklését, a szén-dioxid kibocsátás csökkentését, az élhető települési környezet kialakítását.  

Back to top